Klaverjasser Kraaijeveld verstevigt koppositie
14 sep

Het was een rustige avond, voor de verandering eens slechts 5 kaarttafels, geen herrieschoppers en binnen en buiten was de temperatuur weer eens aangenaam. De 10e klaverjasavond kon van start gaan.

Ronde 1
De huidige koploper in de tussenstand van 2022, Adrie Kraaijeveld, ging fanatiek van start, geholpen door Simon van Sintmaartensdijk. Zonder nat te gaan en met toch maar één pitje, scoorden beiden 2186 punten. Dupe werd Glenn Boedhram die zich zat opgescheept met "4e kwadrant" Niek van Westen. Halverwege, na 2 natjes en die tegenpit, was het 333-1173, maar ook daarna werd het niet veel beter. Eindscore 836-2186.
Moos Markesteijn en Eef Schouten dreigden het dezelfde drama te ondergaan als Glenn en Niek, een pitje uit hun hand maakte veel goed, maar hun 3 natjes tegenover 1 van Maarten Stehouwer en Jan Bonneveld resulteerden in een nederlaag van 1410-1692.