Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

In memoriam: Ina Wiekart-Jager
01 apr
2022

Op donderdag 31 maart is NTTB-Lid van Verdienste Ina Wiekart-Jager na een zeer kort ziekbed op bijna 75-jarige leeftijd overleden.

Ina was zowel in Nederland als in de rest van de wereld sinds 1978 bekend als scheidsrechter.
Voor evenementen in Nederland zoals de Nederlandse kampioenschappen, de Masters, het NK Para, Open Zeeuwse kampioenschappen, competitiewedstrijden, interlands, bekerwedstrijden, de Para Top-12 en de Dutch Open Para werd Ina regelmatig uitgenodigd.
Maar ook voor internationale evenementen zoals Wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen, Europese Jeugdkampioenschappen, EK en WK Veteranen, European Games, Europacupwedstrijden, Open kampioenschappen en vele andere (internationale) wedstrijden viel voor haar regelmatig een uitnodiging op de mat.

Ze was heel regelmatig onderweg voor haar geliefde sport tafeltennis en werd regelmatig gevraagd om op te treden als Referee of Deputy-referee..
Het hoogtepunt in haar carrière waren de Paralympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro.

Kordaat en duidelijk waren woorden die haar in de uitvoering van haar taken als scheidsrechter van het hoogste niveau typeerden.
Dat gold ook voor haar activiteiten als drijvende kracht in de Expertgroep Opleidingen Arbitrage, als opleider en begeleider van beginnende scheidsrechters en als beoordelaar van de meer ervaren scheidsrechters en als medeoprichter van de werkgroep Racketcontrole.

Vanwege haar kennis van de tafeltenniswereld werd zij bij de instelling van de Commissie Onderscheidingen gevraagd om hierin zitting te nemen.
Op 31 mei 2008 ontving zij het NTTB Bondsonderscheidingsteken en op 12 mei 2018 werd zij benoemd tot Lid van Verdienste van de Nederlandse Tafeltennisbond.
Ina was zeer sportief: als lid van De Vriendschap, TTV Papendrecht en TTV TaLaNi speelde zij regelmatig haar potjes achter de tafel. Maar ook buiten tafeltennis was zij actief als tennisster en als gymjuf, maar ook als bestuurder/beoordelaar van een regio van de KNGU.

Voor haar vele nationale en internationale activiteiten en verdiensten werd zij in 2004 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De tafeltenniswereld heeft in Ina een bijzonder actief en gedreven vrijwilliger, maar vooral een zeer geliefd mens verloren.
Wij wensen haar man, vrienden en kennissen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.